Isnin, 3 Disember 2012

marah!!

Assalamualaikum korang.
serius sekrang ni aku semakin tak leh handle aku punye tahap kemarahan.*betulkan ayt aku?*  hari-hari ada je mangsa-mangsa keadaan yang jadi mangsa kemarahan aku.
aku pun tak tau la kenapa.. kadang-kadang tu memang salah aku tapi aku tetap jugak nak marah kan orang. then sekarang pun aku perasan mulut aku  ni mmg senang je nak melepaskan kata-kata. kalau nak kata tu terus je keluar tak simpan-simpan dalam hati & sanubari.
kadang-kadang tu aku kesian gak mangsa-mangsa keadaan aku tu tapi.......... entahlah. sory la ok wahai mangsa keadaan aku tu. so sekarang ni aku duk menanam azam dalam diri supaya aku dapat kawal aku punya kemarahan & aku dapat control aku punya tahap kelajuan mulut ni ok. ~doakan la untuk aku ok?~

nota kaki, tangan & mulut:
tak sabar nak tunggu khamis ni.
sbb Encik Pa kacak & Puan Ma cantik nak
datang menjemputny pun aku di U terchenta.

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

2 ulasan:

Miss A berkata...

actually, sifat marah ni normal ada dalam diri. tapi,kita kena pandai control.kalau awak nak tahu,setiap kali rasa marah,syaitan tu turut berjalan dalam darah kita and membuatkan kita membuak2 rasa marah tu. kalau nak hilang rasa marah,baik ambik ablution banyak2. In shaa ALLAH, hilang rasa marah awak. hehe

BW here!

cik_izatul berkata...

serius? maklumat baru. #take note. lepas ni akan berusaha & kawal rasa marah. TQ