Sabtu, 17 Disember 2011

sesuke sehati..!!!!

assalamualaikum n salam sihat je selalu..
aku sesuke sesangat hari nie..
sebabnya aku dah jumpe dengan.....
Puan Ma Cantik N Incik Pa Kacak..
ngeh3..
tetibe aku teringat kat pakwe lame..
n tetibe plak teringin nak ada pakwe..
sape yang volunteer nak jadi pakwe aku..
toink3..
k la bye..
opppss lagi satu..
minggu depan aku dah mula busy sebab dah dekat final..
ok la..
doakan aku berjaya ok sayang-sayangku semua..
(^__^)

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Khamis, 15 Disember 2011

PERGH..~

Assalamualaikum n salam sihat.

ok sekarang aku sangat tension.
sebabnya minggu ni aku masih lagi tak leh balik.
sebabnya banyak kelas ganti.
ini membuatkan aku semakin geram.
k la
bye..

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 4 Disember 2011

suke~

assalamualaikum.!!!
aku suke sangat sebab..
tadi puan ma cantek call..
n tanya aku nak balik bile..
keh3.
ma cantik rindu anaknya yang manis la tu..
ni la yang membuatkan aku tak sabar-sabar nak balik..
wait ye ma cantek n pa ensem
~home sweet home~
maybe krismas kot aku baru balik.
tapi aku tak leh buat keputusan lagi
tapi apa yang lagi penting.
AKU NAK BALIK..!!!!!!
ok bye korang..!!!!

mood:
teringin nak balik..
hua3..

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Sabtu, 3 Disember 2011

^__*

assalamualaikum
hari nie aku sngat happy sebab dpt lepaskn ketensionan ak..
*ada ke imbuhan ketensionan..??
but who care..???
right???
tapi yang penting aku happy.
aku keluar dari pg..
pukul 10 baru aku ada kat bilik..
sory kawan ku sbb tak dapat bersama hari ni..
esok turn ko plak k.
esok aku banyak kerje yang nak dilakukan..
yang pertama
basuh baju
study untuk test
kemas bilik..
tengok NORA ELENA
check facebook
*takut ada apa2 information
<walaupun aku memang online je selalu>
ok la..
aku nak layan nora elena jap..
*betul la nora elena ni macam berhantu je. tak tengok sehari boleh jadi mereng jap..
k bye korang..
assalamualaikum

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

-.-

rindu sangat kat Puan Ma Cantik N Incik Pa Kacak
tension dengan study..
ini membuatkan saya rase nak nangis
sekian
assalamualaikum
-.-

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Khamis, 24 November 2011

teruja~

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
 dan hai kepada semua pembaca ain. 
wah guna ganti diri 'ain' ko hari ni. 
ok berbalik kepada tajuk aku hari ni.
 TERUJA.
 aku sangat teruja tau.
 sebabnya aku akan pergi ke Kedah esok malam. 
hakhakhak
~gelak jahat~ 
mesti korang dah taukan sebab apa aku nak pergi kat kedah..
doakan aku selamat pergi dan selamat balik ok.
dan untuk pengetahuan korang aku akan hadapi final exam
bulan januari 2012
doakn aku berjaya ok.
~thanks korang~
minggu depan ada lagi test yang masih lagi tertunda
ok good luck untuk semua orang yang masih lagi menghadapi test..
~bye korang~

          


to all people:
thanks sebab masih lagi sudi singgah blog yang 
tuannye yang agak pemalas nak update blog.
k korang 

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Khamis, 10 November 2011

^-^

sekarang dah ada kat ump
tetibe rase malas aku nak g kem esok..
k bye..

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

malAas

assalamualaikum aku ucapkn tuk korang.
hmm dah hampir seminggukan berlalunya Hari Raye Korban
sekarang ni aku cuti mid-sem
tapi esok aku dah kene balik kat UMP dah.
sebabnya aku ada program yang perlu untuk aku hadirkan diri
hmm assigment aku belum siapkan sepenuhnya
tapi sikit-sikit la aku dah siapkan
dahla lepas cuti banyak test yang perlu aku hadapi
biasa la ni la cabaran dan dugaan untuk menjadi student yang berkaliber.
*alamak terperasan sudah*
~wink wink~
esok puan ma n incik pa akan hantar aku.
hmm rasa sayang untuk aku tinggalkan puan ma cantek dan incik pa ensem
dah la 26 november nie aku kene tinggal.
sebab puan ma cantek,incik pa ensem n kaum kerabat aku akan merangkak naik ke Negeri jelapang padi
*jap...
sape yang tinggal sape eak.
mesti korang tak faham ayat aku yang atas ni kan???
tak pe aku faham. 
kalau korang nak faham tanya la kat aku.
11 nov-13 nov aku WAJIB hadirkan diri untuk satu program
hmm harap-harap program tu dapat mendatangkan manfaat untuk aku.
k la aku nak out dulu.
korang jage diri baik-baik k.

nota kaki tangan:
aku dah tak de mase nak blogwalking.
aku suke blogwalking.
kalau ada mase aku buat blogwalking.
bye bye kaki-kaki blogwalking.

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Isnin, 17 Oktober 2011

hai..!!!

Assalamualaikum dan selamat malam.
(tak tahu nak tulis apa)
betul ke sekarang dah 17/10/2011???
macam tak caye je cepat betul mase berlalu.
cube teka sekarang aku ade kat mane..?
kalau betul aku bagi RM1..
tet....
mase dah habis.
sekarang aku dah menjejakkan kaki kat UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG
lagi dua hari cukup-cukup 3 bulan aku tak tulis pape kat sini.
dah nama 3 bulan aku tak menceritakakn ape-ape kat sini
*korang rindu tak kat aku
so mesti banyak perkara yang dah berlaku..
kan kan???
walaupun dah lame aku tak tulis apa-apa tapi masih ada yang sudi follow blog budak santek ni..
~walalalala~
ok sekarang
aku nak ceritakan perkara yang berlaku sepanjng aku kat UMP nie.
aku daftar 4/9/2011..
sekarang dh 17/10/2011..
so dah sebulan lebih aku duk kat sini.
dalam bilik aku diduki 4 orang manusia termasuk aku.
kawan-kawan aku nie betulnya agak separuh sahaja..
dan untuk korang tau nie la antara kawan aku@roomate
*fida
dan sepanjang aku duk sini gak
aku rindu sangat kat puan ma santek n incik pa ensem
ye la dah berpuluh tahun aku duk kat umah je
tetiba aku terpaksa duk jauh macam sekarang
tapi ok la dari umah aku nak g UMP ni just +-2jam.
aku 2 minggu sekali aku akan balik.
tapi sekarang dah 2 minggu aku tak balik
sebab mula jumaat nie sampai ahad depan aku cuti seminggu..
yabedabaduuuuuuu.
pasal study plak so far so good la..
ada yang boleh masuk n terus melekat kat kepala aku ni
n ada jugak yang masuk then terus keluar
kekadang tu aku tension jugak la atas sebab-sebab tertentu
ok la.
aku nak g buat apa-apa yang patut dulu..
bubye

nota kaki tangan
-serius aku rindu sesangat kat puan ma santek n incik pa ensem

-aku bersyukur sbb aku boleh kawan yang boleh terima aku seadanya n
sanggup dengar aku punye masalah

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Selasa, 19 Julai 2011

~Alhamdulillah~

assalamualaikum n hai korang..
wah hari nie 19 julai dah. cepat bebenor masa berlalu. kan kan..??
 *anggukan kepala anda. 
ok baru-baru nie aku ada post entri mengenai keputusan kemasukan ijazah pertama.
ingat tak..???
lepas je sehari aku tulis entri tu aku pihak upu ada hantar sms untuk cek semakan kemasukan ku u.
mungkin doa korang tu termakbul kot.
sapa-sapa yang ada entri tu tenz.
oh aku belum bagitahu lagikn keputusan bagaimana..??
dan keputusannya..
jeng
jeng
jeng


~ALHAMDULILLAH~
akhirnya aku dapt gak smbung study..
doa-doakn aku semoga berjaya k..

p/s: esok aku nak g jalan kat utara..
wau best la..


~SALAM~

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Sabtu, 9 Julai 2011

takut~

assalamualaikum n hai korang..
wah hari nie dah 9 julai.
aku takut sebenarnya nak update hari nie..
sebabnya....
jumaat minggudepan @ 15 julai 2011
keputusan kemasukan u lepasan  STPM akan diumumkan
mesti la aku takut dengan keputusan aku yang seakan akan terlebih makn sikit tu
dengan ramai saingan lagi
dengan kwan2 aku yng dah dpt smsm dari UPU lagi
dengan keadaan aku yang always tak menentu
dengan arghhhhhhh macam2 alasan  lagi
aku dah naik cuak dah nie
tunggu sikit minit lagi aku nak nangis dah mase tulis entri nie..
kenapa nak nangis????
mesti la aku nak nangis..
dengan ape yang aku dah usaha 1 1/2 tahun
tup-tup aku tak leh nak masuk u..
waaa aku nak nangis lagi la nie..
of coz la kau kiciwa bangat kalau tak leh nak masuk u.
dah banyak masa aku habiskn 
tup2 tak leh lagi..
waaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaa
nak msuk u..

~Ya ALLAH Ya Tuhanku Engkau bagilah cik Izatul ni memperolehi kejayaan~
doakan aku k..
tenz korang
k la aku nak g sambung memenatkan kepala aku nie

~SALAM~

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 3 Julai 2011

keistimewaan bulan Julai untuk Cik Izatul

assalamualaikum dan salam sihat sentiasa yer tawan-tawan
wah hari ni kat tajuk gune kata ganti diri Cik Izatul kau..
~wink~
*trademark baru dooo
ok sekarang dah masuk bulan julai
wah dah enam bulan dah berlalu kat tahun 2011 nie
dah banyak perkara yang berlaku
tak kira la samada perkara baik atau perkara tak berapa baik 
semuanya kita kene tempuhkan...???
ok bulan julai ni banyak jugak keistimewaan bagi aku.
antaranya:

--->bulan julai dah masuk 1 syaaban

-->20 haribulan julai ni Terengganu CUTI sebab birthday Sultan Terengganu
*ececeeee macam la aku nie cuti gak.
~ngeh3~

-->lepas 31Julai kite dah kene puasa iaitu pada 1 Ogos(1 Ramadhan)

dan lagi satu yang penting ialah
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=


--> 4 Julai(esok) adalah birthday aku..
mmuuaaaaahhaaaaahahahaaaaa
wakakakaaaaa
ok la aku nak out dulu..
bubye korangggggggg <--  pengaruh cik epal

~SALAM~


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Sabtu, 2 Julai 2011

saye suke die.

Assalamualaikum n Olla.. wah dah lame tau tak menconteng kat sini. yer la aku sebagai penganggur terhormat nie sibuk sangat tau.. *sibuk la sangat. okey tajuk hari nie aku rase macam besh jew. sambil-sambil  tengok tv aku boleh la menyatakan aku ni suke kat 'dia'.. sape 'dia' tu..??? meh aku ceritakan sikit pasal 'dia' ok??? die nie tak la sehensem abang kat bawah nie.

dia ni comel. aku suke sangt kat dia sebab dia pandai. dah ramai orang suke kat dia nie.  aku suke  dia sebab dia bulat. dia pandai lompat-lompat. dia selalu buat muke kiut. dia suke jerit. dia sanggup korbankan nyawa dia. aku sanggup habiskan masa aku demi dia. aku sanggup tido lewat sebab dia. aku sanggup makan depan lappy sebab dia.  dia dah ragut hati aku nie tau. aku memang suka kat die. korang nak tengok tak gambar dia..????  ala kalau korang tak nak tengok pun aku nak tunjuk jugak..

=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
=
taaaaaddaaaaaaaaaaaaa




commeelllkaaann???? aku memang dah suke kat binatang nie... kahkahkahkahh. game nie la yang dah menjadi pengisi masa lapang aku.. aku tau aku nie agak ketinggalan zaman sebab orang lain dah lama main game nie tapi aku baru terhegeh-hegeh main game nie..  tapi besh la game nie... k la aku nak g layan game nie dulu.. bubye..... 
~SALAM~

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 19 Jun 2011

Selamat Hari Pa

assalamualaikum dan salam sejahtera..
*ayat macam nak tulis surat tak rasmi je..
ello korang yang sedang bace entry kali ni..
apa khabar harap korang sihat sentiasa..
ok tujuan tulis hari nie just aku nak ucap
selamat hari Pa untuk incik Pa yang aku sayangi..
memang hari-hari merupakan hari bapa..
tapi mesti ade dalam setiap  hari tu satu hari yangspecial.. 
right..???
*wah speakng omputih tu 
kat sini aku nak ucapkan terima kasih kat incik Pa..
sebabnye telah mendidik aku supaya menjadi manusia agak betul 
*maklum la  aku nie kurang betul tapi sikit je..
ok selain tu aku nak ucapkan selamat hari bapa untuk semua bapa-bapa kat malaysia nie tapi kalao omputih faham ape yang aku tulis nie aku pun nak wish la yer "eppy father day"
atau pun untuk bakal-bakal bapa..
ok la sekian..

(^__*)
=,=



tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 12 Jun 2011

keterujaan

Assalamualaikum dan salam sejatera diucapkan kepada yang sedang membace entri nie
punye la panjang ayat aku kali nie.
opppss kali nie tajuk agak menerujakan aku..
*aku je la kalau korang tu aku tak tao teruja tak..
kui. kui. kui.
(waakkklluuu gelak manje)
mesti korang nak tau sebab ape aku teruja tahap gaban..
kelmarin aku tgok follower aku menaik secara mendadak..
aku dah rase semacam jew.
lepas tu aku tgok kat entri sebelum nie yang aku ade tulis pasal follower aku yang kew 100 dan 101
tup tup tup 
aku nengok ujang ensem 
*sambil buat muke teruje sebab ujang ensem.
komen entri aku doooo.
bangge tahap gile la..
nasib baik tak sampai gile lagi..
tapi dah ade tau ciri-ciri nak gile
sebabnye aku dah gelak sorang-sorang depan lappy nie sambil guling-guling manje.
aku 2,3 kali tengok entri nie
sampai naik juling mate aku..
lepas tu aku nie duk bawak tajuk 4 BLOGGER BARU YANG BEST
bangge gua derrrr...
tak pernah kagi gua rase bangge tahap macam nie.
yer la aku nie masih baru..
tup tup incik ujang telah mengomen n menreview blog aku..
keh keh keh..
pape pun tenz la sape-sape yang sudi follow i..
*'i' tu macam berbangge sikit..
wakkakaaaaa.
then kelmarin pasukan terengganu menang derrrr
memang gua berbangge la..
yer la dah last minit pun masih boleh menang lagi..
macam dah tak der harapan dah nak menang tao.
sampaikan puan ma dah tak sanggup lagi nak nengok terengganu kalah tau 
last-last tercapai la hasrat terengganu menang..
ok la nak pergi nengok akademi fantasia plop..
maklumla dah nak habis..
so kene nengok la..
ok la bubye sume 

*terengganu dah menang  
tapi takde pun lagi MB terengganu umum 
cuti peristiwa..
aku memang harai dah cuti..
ngeh3..
aku just prihatin untuk sume orang jew..


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Rabu, 8 Jun 2011

senyum tak perlu kata apa-apa

assalamualaikum dan salam sejahtera 
selain tu salam sihat selalu.
wah dah lame la tak tulis entri
(macam la ramai peminat)
ok usia blog aku sekarang dah 2 bulan, 1 minggu dan 2 hari.
dan kawan-kawan aku dah semakin bertambah.
tenz uuooolllsssss..!!!!
ok sekarang aku nak menceritakan sikit mengenai follower aku yang ke 100 dan 101
sebab ape nombor nie aku ambik..???
sebab ikut suke aku la..
[*ngeh3]
tak la bagi aku nombor nie agak menarik.
yela mase time sekolah dulu kan kita nak selalu dapat markah penuh 100
ye kan...???
tapi mase tadika dapat la selalu 100 markah
lepas tu sibuk nak tunjuk kat mak n ayah
konon-konon kite pandai sekali dalam kelas kan kan kan..
yang nombor 101 tu aku rase nombor tu comel..
>_<

follower aku yang ke 100


  • orangnye nie aku duk nengoknye macam seorang yang peramah
  • blog yang sedap mate  memandang 
  • suke gadoh manje ngan ujang
  • ramai sangat yang jd follower incik faizal fredley nie
  • ape yang penting sekali aku rase bertuah la sebab incik faizal fredley nie follow aku

follower yang ke 101


  • blog nie pun dapat menarik minat aku sebab ada perisian mengenai islam
  • suke dengan header blog nie sebab ada bendera malaysia
  • kat sini ade senarai surat khabar
  • dan kat sini juga bacaan Al-Quran anda just klik kat tab Al-Quran sahaja
  • sedap mate memandang jugak kat blog nie
ok sekian untuk kali ini

*segala penulisan diatas adalah
berdasarkan pendapat dan pandangan penulis
salah dan silap harap dapat di maafkan
(",) 

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Selasa, 31 Mei 2011

1st luck draw giveaway kznabihah

Assalamualaikum dan salam sejahtera 
selain itu salam sihat sentiasa disampaikan untuk yang sedang membaca entri nie sekarang
ok sekarang aku nak pergi terus ke tajuk untuk dibincangkan.
tapi kena ada jugak pendahuluankan?
ok 2,3 hari yang lepas aku pergi jalan-jalan dari blog ke blog
tapi nenek aku panggil blogwalking.
>.<
so mase aku duk jejalan tu
jeng jeng jeng.....
suprise tak?
aku terjumpe yang cik bihah pemilik kznabihah boutique
sedang mengadakan giveaway.
aku tengok syarat-syarat senang gile kentang aku pun telah mengambil keputusan
aku ingin menjoin giveaway tu.
mane tau kot  rezeki aku kot nak menang.
^__^
kalau nak tahu macam mano aih caro nak sortai
boleh la poi dokat kznabihah boutique
(pandai tak aku  cakap n.9..????)
ok sekarang aku nak tunjuk sikit design baju kat situ
aku bagi satu set la yer siap pakej lagi dari baju, harem pants n belt.


ini ialah banner blogshop tersebut.
dan model tu empunye boutique
comelkan??
hmm tak nak hambik i jadi model kew?
i pun cute jugak.
(cik bihah i gurau jew)



ini orang panggil blouse ok.
lawakan??
i suke tau warne biru cam nie
tapi i penganggur so i tak de duit la nak beli.
i boleh tengok jew la dari kejauhan.


sweetkan baju tu kite pakai plak ngan belt nie

kalau aku panggil sluar jew tapi name die nie harem pantr
cute sangat
kalau pakai dari baju, belt n harem pants nie

ok sekarang aku nak tag kat:
-_acik ita_-
-_syakinah_-
ok la sampai sini jew untuk giveaway nie.
harapan terakhir aku
harap-harap la kau boleh menang yer
sayang korang yang duk tengah bace nie.
doakan aku menang otey..????
bubye.
dan selamat membaca semua.
>>.<<














tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Isnin, 30 Mei 2011

gadoh

Assalamualaikum dan salam sejahtera
ok kali kali nie entri agak bukan sahaja pendek sekali tapi pendek berkali-kali
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku duk tengah bergadoh ngan best friend aku.
sape ade cadangan untuk memperbaiki hubungan kiteorng????
aku sedih nie.
ok dh habis..

dalam ramai nie ade la sorang kawan aku tuh
uhuhuhuhuuuu
[menanges manje]


kn aku dh bagitao 
entri nie pendek jew..

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Rabu, 11 Mei 2011

bibik ouh bibik

assalamualaikum n salam sejahtera.
dah lame tak conteng ape ape kat dinding blog nie.
ok sebelum tu nak tanye nie
anda yang sedang membace entri nie sihat tak..?
kalau sihat alhamdulillah
kalau tak sihat sile-sile la yer makan ubat. 
sambil-sambil teman puan ma negok cerite '360'
boleh la aku nak tulis taip sikit untuk entri baru nie
ok tajuk hari nie macam pelik sikitkan?
*anggukan kepala anda
ok aku nak ceritakan sikit pengalaman aku sebagai bibik selama 1 jam
hajat aku mule2 tu just nak g teman isteri abang @ kakak ipar aku pergi klinik kesihatan
maklum la akukn sekarang penganggur terhormat
so aku punyer la banyop mase untuk dihabiskan
tapi bile dh sampai kat klinik
tetibe jew aku rase aku nie macam seoarng bibik.
aku just pakai baju kurung yang dh 2,3 tahun
 n tudung putih yang hanya ad satu pin kat tengah-tengah
hmm cube bayangkan
then kakak ipar aku tu duk sibuk jew cakap  ngan kawan-kawan die
kwan-kwan die plak duk pandang senacam jew kat aku
(aku tau la muke aku nie ade iras2 bdak cun)
sah sah la aku nie dah mcm bibik kan kan kan..??
meh aku ceritekan pengalamn aku tu wokey.
perasaan aku sendiri:

  • aku rase semue orng tengok semacam jew kat aku
  • malu
  • aku rase aku nie macam dh busuk sangat walaupun dh pakai onedrop perfme sebotol
  • entah pape lagi sebab sume orang duk tegok aku cam pelik jew
pandangan orang terhadp aku:

  • "euu budak nie"
  • "konon2 pandai jage bdak la tu"(sebab aku duk pegang ank abng aku)
  • pandang sinis jew kat aku
  • semue orang cam pandang rendah jew kat aku walaupun tinggi aku 165 cm
  • hmm entah pape lagi la pandangan dorang kat aku


waawaaaaa
malu la aku hari nie.
plak tu nurse kat klinik tu pon pandang semacam jew kat aku
memang aku takkan pergi kat klinik tu lagi.
malu ow..
tapi kan aku nak bgtau klat korang
lau jadi bibik nie kene ade tahap kesabaran yang tinggi.
so kepda bibik seluruh malaysia
syabas anda adlah seorang yang sangt sabar
tapi aku tak leh r nk jadi bibik
sebb daya kesabaran aku tak berape tnggi.

cunkan lau ade bibik macam nie???
sory akak  rossa yer
cayer terpnjam gamba anda
tapi anda tetp cun melecun.
psst psst ade sorg bdak tu kate blog aku cantik giler
mujur la sampai tak gile. 
wakakaaa
tenz yer kepada sesape tu.
malu cayer dibuatnye.
= ='


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Jumaat, 6 Mei 2011

assalamualaikum n salam sejahtera.
ok hari nie ringkas jew 
hari nie pasal contest yang aku join tu.
aku kene buat entri psal blog ok.
kite mulekan.
tuan blog tu bernama cahaya azyla
blog tu sangat menarik.
sebabnye warne yang menarik.
care penulisan pun ok.
bez la kalau bace entri tuan blog tu.
ape kate korang pergi tengok la.
betul tak ape aku kate?

*tekan jew pic

ok selamat membace yer sume
tenz sebab bgi award kat saye

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Khamis, 5 Mei 2011

CONTEST SAYANGI IBU ANDA

assalamualaikum dan salam sejahtera dan salam sihat sentiase
sekarang tengah teruje tau. 
sebabnye baru pertame kali nak join contest
contest nie berkaitan hari ibu.
aku dapat tau pun sebab tuan rumah jemput aku.
nie la bannernye tu

jum la sertai ramai-ramai

entri kali nie aku nak guna ganti diri nama "kakak"
sebab kat umah nie la panggilan aku

<untuk ma>

ma terima kasih sebab telah melahirkan kakak ke dunia nie
terima kasih juga sebab ma telah membesarkan kakak selama 20 tahun
ma kakak ingat lagi kaki ma luka sebab kaki ma kene sesuatu mase hantar kakak ke tadika
tapi ma buat muke relax jew
kakak tau ma sakit
ma sanggup lakukan ape aje untuk kakak
kakak ingat lagi mase kakak dapat keputusan yang tidak memuaskan mase SPM
tapi ma ade di belakang kakak untuk memberi sokongan
ma kate kakak masih ade peluang lagi untuk berjaye
kakak ikut nasihat ma untuk masuk tingkatan 6
ma betul ape yang ma kate kejayaan masih ade untuk kakak
dalam STPM kakak berjaye
dan ma masih ade di belakang kakak untuk meraikan kejayaan kakak
ma kakak sayang sangat-sangat kat ma.
dengan ma kakak boleh berkongsi ape saje
kakak boleh berkongsi suke kakak
kakak boleh berkongsi duke kakak
ma tidak pernah jemu untuk memberi nasihat untuk kakak
ma jugak memahami diri kakak yang dop brape betul nie.
ma dop pernoh pun maroh ke kakak
tapi bile ma diam kakak tau kakak telah buat hati ma terluke
hati ma lembut untuk hulurkan kemaafan
ma jugak sentiase berkongsi suke duke ma ngan kakak
kakak akan simpan rahsia ma tu
ma jangan bimbang ok
dan untuk akhir sekali
tak ade sorang pun yang akan sayang kakak macam ma sayang kakak
dan kakak sayang ma sangat-sangat
kasih kakak pada ma tak akan pernah berakhir
<sekian>

ok aku nak kene tag 3 orang
<1> cik aisha
<2>  cik nur nabilah
<3> cik ctmysera

ok dah selesai
selamat membace yer semua.

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

suke3

assalamualaikum n salam sejahtera n salam sihat sentiase
aduh letih la rase tubuh nie.
berlagak macam la perjalanan jauh sangat.
ok hari ni punyer petang aku g jalan-jalan ke . . . .  .
memang best sesangat.
aku g jalan tu ngan su n pak su.
yang beznye aku dapat habiskan sekeping duit rm50 di kfc.
tapi bukan kesemuenye aku belanje pon.
ade lebih rm7 +++
banyak tu lebih.
pandai tak aku berbelanje.??
*anggukan kepala anda
tu la pak su sape suruh pak su bg duit tu ke faizatulzakariah 
faizatulzakariah dah lame tak menggunakan duit rm50.
maklum la sekarang nie penganggur terhormat.
lagi satu sape la suruh su n pak su bawak aku.
kan dah habis duit paksu.
*sambil buat muke menyesal.
~toink3~
tapi memang bez la.
tapi sebelum tu aku nak share sesuatu nie.
korang persan tak header baru aku tu?
ok aku tunjukkn header aku yang mule-mule aku pakai.
memeng skit la mate memandang berat lagi bahu orang yang buat header tu
*aku la tu
pliz jangan gelak
malu aku

yang nie kedue
pon mcm pelik jugak la aku nengok nye.

seterusnye mase g jalan2 aku terjumpe satu blog nie menwrkn header yang murah
tenz ct coz sudi melayan kerenah akak yang gile-gile nie
kalau korang nak boleh la tempah ngan ctmysera
nie la rupe header aku sekarang


ok yang nie la yang baru punyer.
ok tak?
ok la kankankankankan
*anggukan kepala anda.

selamat memebace yer sume.


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Isnin, 2 Mei 2011

nak share sesuatu

seperti biasa
assalamualaikum n salam sejahtera n salam sihat sentese kepada anda yang sedang membace entri kali nie.
aku harap korang sentese sihat yer. 
ok sebelum tu aku nak ucapkan selamat pengatin baru kepada pengantin baru
selamat menyambut hari jadi kepada sesape yang berkenaan 
selamat menyambut anak baru kepada sesape yang berkenaan
selamat bertunang kepada sesape berkenaan
dan salam selamat kepada yang sedang membace.
ok hari nie tajuk kite " nak share sesuatu"
ape yang sesuatu tu?
ok kalau nak tahu kene bace sampai habis
tapi kalau tak nak bace pun tak pe.
*ayat merajuk
berbalik kepda tajuk tu ok
blog aku nie sekarang dh berusie sebulan.
kalau baby yang berusie sebulan tu dh pandai berjalan ke belum?
mesti la tak kan.?
*anggukan kepala anda
tapi blog aku nie dah sebulan n follower pun semakin hari semakin bertambah.
tenz kepada anda yang sudi menfollow blog saye
dan tak lupe jugak yang sentiase berjalan dari blog ke blog.
dan anda sudi jugak menjenguh blog yang masih serba kekurangan nie
*sambil buat muke terharu
kalau sudi follow-follow la yer.
aku pun macam blogger lain jugak sentiase berjaln-jalan
dan kalau berkenan akan menfollow la.
sambil aku berjalan-jalan tu aku terserempak la blog yang menceritakan pengalamn dia.
memang aku gelak sorang-sorang la bace blog dia tu.
dia  komen pasal blogger perempuan yang sentese hendak mengatekan mereka tu duk kapel.
ade tu sampai tak boleh hidop kalau pakwe takde
tapi nak buat camne ade jugak la sesetengah perempuan macam tu.
tapi aku tak de pengalamn so aku tak leh la nak share bagaimane perasaan mereke yang berkenaan
aku nak share ape lagi ea?
ok pasal cardigan
aku ade la beli bende alah tu.
tapi incik acik marah aku pakai bende alah tu.
uhuk uhuk uhuk sedihnye
aku baru nak bergaye sikit dah ditegur.
tapi takpe demi abang kesayangn ku itu
akan ku sumbat cardigan itu kedalam kotak.
*tengh sedih nie
seterusnye aku nak share mengenai ketidakpuasan hati aku
dulu aku minat sangat nak kumpol novel.
tapi sejak lately nie aku minat aku tu dah kurang sikit
ade dua sebab.
yang pertama:
aku kekurangan duit untuk beli novel
maklumla aku sekarang penganggur yang tak bertauliah
yang kedua:
aku tak suke hero n heroin novel
tau sebab ape?
sebabnye kalau yang jadi hero tu mesti la seorang yang
-badan ala-ala jehan miskin
-muke ala-ala fahrin ahmad
-pandai ala-ala mr.bean shaheizy sam
-mesti sorang anak orang kaye
-dan sume yang baik-baik la

lepas tu kalau heroin plak mesti la seorang yang
-cantik ala-ala lisa surihani
-comel ala-ala sharifah amani
-sopan santun ala-ala amy mastura
-badan solid macam erra fazira
-seorang yang lemah lembut macam siti nurhaliza
-yang penting kene pandai
-kalau si hero miskin heroin mesti kaye
- dan sume yang baik la

aku belum lagi pernah jumpe novel yang menceritakan muke hero novel macam 
muke mr.bean kew, macam abon ke(tapi ensem ape abon tu)
yang heroin tu tak pernah menceritakan
muke macam aku kew(aku lawa ape)
*perasaan sungguh.
tapi kalau korang pernah jumpe tak tau la 
nie berdasarkan pemerhatian aku la.
setiap kali aku bace novel yang tu la yang sentiase ditekankan.
*sori la kepada sesape yang berkanaan ok
nie hanyalah pandangan saye
ok la selamat mebace

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 1 Mei 2011

entah la faizatul_

assalamualaikum n salam sejahtera n salam sihat sentiase disampaikan kepada yang sedang membaca entri ni. ok dah beberape lame aku tak merepek or membebel kat sini.
alasannye korang mesti tau. 
eh eh eh lupe plak korang nie bukan ahli nujumkn..?
 *anggukan kepala anda.
  aku dah lame tak tekan aku punyer bende taip nie sebabnye aku tak de idea nk tulis kat sini.
 malam nie ade la sikit idea.
 aku akan ceritakan sikit mengenai kehidupan aku untuk 2,3 hari nie.
 ok hari sabtu(30 april) aku dah menduduki ujian medsi. 
entah la soalan medsi tu mengenai diri kite n kerjaye. 
aku pon harap-harap aku boleh pegi ke sesi temuduge n
 seterusnye dapat melnjutkan pelajaran kat universiti idaman aku. 

ok selepas aku jawab soalan tu aku pon balik la. dah tu  nak pegi mane lagi.
 yer dop? 
*anggukan kepala anda. 
malamnye tu my beloved aunty pon telah membelanje aku makan. 
yummy yummy. 
best oo.
 makan ikan bakar+telur dadar+sayur kailam+nasi=kami kekenyangan. 
 maksud aku sume family aku la. termasuk la incik  pa, puan ma,incik acik n incik adik @ fariduddin . 
tenz su n pak su. 
lain kali belanje la kami makan lagi. ~toink3~

ok sekali lagi aku nak share la ngan korang. 
macam nie aku sekarang nei tengh jelez. 
anda tau kenape?
mesti anda tidak tau.
~ngeh3~
aku g la jejalan n sambil follow-menfollow(betul ke kate gande nie)
setiap kali aku sinngh kat follow blog orang len kan kan.
aku nengok dorang duk letak status has taken mr ......
uhuhuhuhuhuuuuu.
i jeles nie tau.
k la aku nak g layan perasaan jeles aku jap. 
selamat membace yer sume.


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Selasa, 26 April 2011

assalamualaikum. olla. salam sihat sentese n ape-ape yang berkenaan untuk kata-kata sapaan. 
ok hari nie aku sihat.
hope korang yang sedang bace nie pom sedang sihat yer.
sebelum bermule aku mengarut nak tanye lagi satu soalan 
santek tak aku punyer dinding kat belakang.??
~toink3~
aku tao korang mesti kate santek yer dop??
~ngeh3~
ok berbalik pada entri kali ni
tadi aku menggeledah pak cik google nie
so semase duk menggeledah aku terjumpe satu entri nie.
so aku nak share la ngan korang 
kot-kot la korang tak tau
kalau dh tao tu duk diam2 sudh
ok

Tidur meniarap adalah dilarang oleh Islam. Abu Hurairah r.a telah meriwayatkan hadis dari Rasulullah s.a.w . Baginda melihat seorg lelaki meniarap. Lalu baginda bersabda:


إن هذه ضجعة يبغضها الله ورسوله


Maksudnya: “Sesungguhnya ini adalah cara baring yang dimurkai oleh Allah dan Rasulnya.” (Hr Tirimizi dan Ahmad-hasan lighairihi)

alamak
*sambil buat muke terkezut
so sama-sama la kite perbaiki diri.
wah jadi baik siket hari nie.
~toink3~

ok sebelum aku menyelesaikn entri kali nie 
aku nk bagitao kat korang
yang aku nie dh ad 53 follower tao
jgan jelez tao fariduddin
~hakhakhak~

*huhuhuhuuu tenz uolz coz sudi menfollow blog saye yang masih lagi baru
~sayang anda longgar2~
~toink3~

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Jumaat, 22 April 2011

entah pape

Assalamualaikum N salam sejahtera N salam sehat sentiase. 
wah begitu panjang kata-kata sapaan aku untuk entri kali nie. 
~ngeh3~
 berdasarkan tajuk entah pape aku pun tak tahu kenape aku boleh dapat idea tuk tulis tajuk cam tu.
 ok sebenarnye aku duk tengoh tunggu respons incik mPm @ menteri peperiksaan malaysia untuk cek ujian medsi.
 baru nie aku ade buat ujian munsyi. so kelmarin  aku cek nok tengok lulus dop ujian tu untuk inteview plop. 
tapi aku tak leh g untuk peringkat interview.
 ~toink3~
 aku tao sebab ape aku dop leh g peringkat interview.
 sebab mesin yang perikse kertas jawapan aku tu dop leh terime kenyataan yang aku jawab soalan 
"saye bukan seorang yang menawan " dengan jawapan tidak.
 ~ngeh3~
ok korang perasan tak belakang punyer latar tu yang jalur-jalur tu. cantik tak.? 
*pliz anggukkan kepale coz lenguh aku cari bende tu.
lepas tu cantik tak aku punyer icon shoutbox?
*pliz angguk skali lagi kepale tu
lenguh tao cari sume-sume tu
tapi mujur la ade blogger yang bek hati wak tutorial
kalau anda tiada siape la blog ini dimate saye
terime kasih kepada yang buat tutorial tu
saye sayang anda ketat
lagi satu anda buat tutorial tu dengan percume tanpe minte bayaran
sebab tu la saye suke n sayang anda
*ayat skima sesngat
~toink3~
sebenarnye satu lagi aku nak bagitau nie
penting sangat nie
janji jangan bagitau sesape tao
kalau dah janji sile angkt ibu jari anda
wah ramainye angkat ibu jari
*dush dush tuk aku sabab sentese berangan
ok berbalik kepada rahsie tu 
sebenarnye sikarang aku dah ade 30 kawan tao.
wah mesti la aku bangge 
sume kawan-kawan nie ade blog yang cantik.
saye shuke sesngat.
terime kaseh anda sudi menfollow blog yang masih kekurangn nie.
*wah ayat yang skema sesangt untuk entri kali nie
ok la bubye
jumpe next entri yer

*tenz coz sudi jadi kawan


tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Rabu, 20 April 2011

kenangan

wau tajuk aku hari nie bez siket ok. bez bagi aku la. aku baru jew perasan yang entri2 aku sebelom nie banyop kesalahan ejaan. bakpe la korang dop tegor aku. malu aku dibuatnye. ~toink3~  wah trademark baru. ok sebelum aku terus merapu aku nak bagi salam dulu ok. ASSALAMUALAIKUM n SALAM SEJAHTERA. wah sopan gitu. anda blake sume sihat dop? aku always sihat ALHAMDULILLAH. aku pom harap korang sihat sentiase. aku tao korang sentese tertunggu-tunggu entri aku kn kn. mesti korang kate "ade aku kesah" @ "hek eleh macam la blog die bez sangat sampai duk tunggu". ikut suke aku la nak tulis  taip pape pom niekan aku punye blog. ~toink3~ panjang berjele aku punyer pendahuluan malam nie. bangge plop rase.

ok aku nak citer pasal kenangan aku time tadika
mase tadika aku seorang yang pendiam 
caye dop?
lau dop caye sile bertanye kat cikgu tadika aku.
~toink3~
berbalik kepada kenangan aku mase tadika 
aku dop tau pasal ape cikgu aku boleh pilih aku untuk jadi penari
tapi aku tahu sebab ape cikgu tue pilih aku.
sebab aku salah satu budop yang comel dalam ramai-ramai.
~ngeh3~
bukan perasaan tapi kenyataan.
lepas tu tiap-tiap kali abih time blajo aku kami mesti berlatih menari plop
mase berlatih tu
aku la yang paling teruk kene maroh 
sebabnye aku tak dop seni langsung untuk menari
bukan saloh aku tapi saloh cikgu tu pilih aku.
(wah siap tak mau ngaku saloh nie)
tapi hasil usaha keras aku tu
akhirnye tangan n kaki aku pon dapat la di lembutkan.
sekian untuk kenangan mase tadika.

seterusnye kenangan semase aku sekolah rendah ok
memang time tu aku budop yang rendah
antare kenangan yang aku ingat-ingat lupe.
mase tu aku darjoh 2
so maso tu blajo pasal bende
so mase tu aku sorang yang sangat koya n always berangan
untuk dipendekan  cerita cikgu suruh aku bagi satu contoh bende yang aku tao
mase tu aku takut jgop la 
mase tengoh takut tu.
tetibe jew budop laki yang duk sebelah aku tu 
dengan bangge menolong aku
wah aku nie yang pandai sangat percaye la
tao dop budop cerdik pandai tu bagi jawapan ape.
"aiskrim"
hmm ape lagi abih sume ahli kelas tu suke termasuk la 
cicok, semut n anai-anai
memang malu sesangat.
bertuoh kawan gitu
lau sekarang aku dapat die aku rendam die dalam laut suruh jadi bersih siket.
untuk sekolah rendah dh abih
banyop lagi sebenornye
tapi aku malas nop taip 
sebab 7 hari 9 malam belum tentu abih

sekarang untuk sekolah menengh plop
aku ingat lagi mase tu aku form 5
aku g makmal kimia untuk blajo kimia la bukan nok blajo addmath plop
hari tu aku dapt sindrom gatal- gatal tangan
bile masuk makmal tu 
aku g la kat tempat cikgu aku tu 
mesti la kat depan sekali
time tu  1/2 kwan-kawan aku dop masuk lagi
jeng jeng jeng
time aku g kat meje cikgu tu
cikgu aku tue memang macam tak dop mood
aku ie kunun-kunun nak bermenje ngan cikgu tu
aku pun buke la paip kat meje cikgu tu.
ngeh3
aku tak sangke pulop air dari paip tu terpancut kat  cikgu comel aku tu
then korang tau la kn kan camne jadinye
abih basoh la cikgu comel aku tu
aku kene jugop tapi siket jew
hari tu dalam sejarah aku berbuat begitu kepada cikgu ku yang cumel
~toink3~
malu jugop aku sebab cikgu cumel tu maroh kat aku.
maroh pom maroh2 manje dalam keadaan muke meroh
huhuhuhuhuuu
memang bez moment tu.
banyop lagi sebenornye tapi aku malas nak taip dh
rajin jew nk pegi skolah

sekian untuk kenangan malam nie
bubye
jumpe lagi yer
lau ade pape jum mesej kat kotak jerit yer
eppy always

p/s: adik2 yang masih blaja tu buat rajin2 tau 
setiap  hari di sekolah boleh dijadikan kenangan 
jadi la mcm akak 
rajin je pegi skolah
~toink3~
tipu jew yang rajin pegi  skolah tu
ngeh3
_sekian_

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Isnin, 18 April 2011

miss sesngat kat incik b

ai. 
brape hari doh dop update incik b aku nie.
sebab tu la aku miss bangat kat miss b aku nie.
ngeh3.
ok dalam beberape hari yang aku dop update nie bleh dkatekan banyop gop r perkare berlaku.
ok salah satunye aku dah menduduki ujian munsyi pada 9 april.
hmm soalanye merupakan kehidupan kite
contohnye:
saya bukan seorang yang menawan
jawapan aku ofcoz la tidak.
saya berminat membace buku kemasyarakatan berbanding majalah hiburan
jawapan aku pon tidak(tapi was2)
ngeh3.
soalanye tu banyop jugop 310 soalan.
mase dberi 1 jam.
mule2 ingat takut dop sempat tapi lebih dari sempat lagi.
untukujian tu aku jumpe 3 orang kawan sekelas.
yang len tak dop.
ok malam nie rase nak share video nie la.
jum2 tengok.
sambil buat pedoman n ikutan

aku suke dengr time ustaz azhar nyanyi eppy bday toook u
ngeh3.

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Rabu, 6 April 2011

sedih_

assalamualaikum n salam sejahtera.
ok hari nie tajuk sedih.
aku nak share sesuatu yang sedih ngan sesape yang bace entri nie.
ok tadi.. 
tadi ker..???
hmm lebih kurang dalam 10 minit tadi aku ade tengok bersamamu(tv3)
memang sedih la tengok pak cik tu.
muke pak cik tu banyak bintik-bintik.
doktor tak dapat kesan ape penyakit tu.
yang sedih bagi aku 
bile time pak cik tu jalan ngan fameli 
sume orang pandang rendah jew kat pakcik tu.
kalau time naik bas takde orang pun nak duduk kat pakcik tu.
lepas tu siap meludah lagi.
then kalau g mall sume orang nak jalan jauh-jauh.
or nak elak kalau berselisih ngan pak cik  tue.
kadang-kadang orang pandang rendah jew pak cik tu.
wooo menyentuh sanubari tu.
bagi aku la kite tak leh buat cam tu.
sebab sume orang same  taraf jew.
aku tak suke lau keadaan cam tu berlaku.
pak cik tu pun orang biase.
n pak cik tu pun nak jadi macam orang biase
 aku just nak share perasaan sedih aku jew.
bagi aku jugak kite tak leh nak buat cam tu.
perbuatan cam tu seolah-olah mengaibkan famili pak cik tu.
dorang pun nak hidup macam kite.
tapi nak buat camne ALLAH nak uji pak cik tu.
hmm k la tu pendapat aku.
so renung-renungkan lah.





tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Isnin, 4 April 2011

hobi_

hai to my all follower. ceh aku nie say hai mcm follower aku nie beribu2 jew.  tapi papepom tenz tuk yang dh follow aku tu yang seramai 10 000 orang. ok hari nie aku @ miss PER nak citer pasal hobi ok..?? ala kalu korang kate tak ok pun aku tetap nak citer pasal hobi gak. macam cikgu aku pernah kate
"ikut suke saye la nok wak nape2 pom kew awok2 sume ea"
"bkpe plop cikgu" kiteorng tanye.
"la saye kan cikgu"
teeeeek. abih doh citer tu. kiter berbalik kepada tajuk ok. aku tau setiap orang ade hobi. hobi nie dapat didefinasikan perkare yang kite lakukan bile kite ade mase terluang. dulu mase aku dlm darjoh 1@2 aku tertukor okmo hobi dengan cite-cite@ambition. aku bukan sengaje tukor tapi mase tu aku memang bnyok koy. tau dop koy tu nape.???? KOYA. cikgu tanye aku:
" faizatul ape cite-cite awok?"
 so aku jawab la "main congkak cikgu" (time aku dulu femes ngat congkak nie).
so korang dapat bayang tak ape berlaku seterusnye. konfem-konfem aku telah digelakan. pergh malu gile aku mase tu. pulop tu aku dlam kelas memang senyap skali. memang time tu aku nok susut muke bawoh meje rse.
setiap orang ade hobi masing-masing berdasarkan minat mereke ok. dalam dunie ni ade macam-macam jenis hobi salah satunye nobita hobi die memang suke tido. kesian la ke doremon mesti kene ade sokmo untuk selesaikn masaloh nobita tu. ok hagemaru plop suke kumpol barang-barang terpakai sebab keluarge die sangat kedekut. selain tu phinieas n ferb plop suke wak alat-alat baru.( sume tu watk2 kartun)
ok ade jugop yang suke kumpol setem. aku dop tau la ape la beshnye kumpol setem. dop menarik langsung. tapi dengan kumpol setem nie kite boleh la tilik ape yang ade kat setem tu. tapi tu pendapat aku la. n orang perempuan tidak dapat lari hobi die duk bace novel. aku pom minat bace novel. sebab dengan novel nie kite boleh belajo care nok wak ayat, huraian n mudah la nok dapat idea. aku ingat lagi aku ade test speaking tajuk pasal hobi. then boleh dikatekan dalam sekelas jugop la budop-budop perempuan minat bace novel.  aku dop tau la betol kew dop hobinye tu membace novel. hobi aku yang lain jugop suke snap pic. macam entri aku yang kat bawoh nie. sampai aku digelar miss PER. aku  rase bile snap  sesuatu pic tue aku dapat tangkap satu memori yang indah. wah gitu la ayat aku. berblog n berfb jugop merupekan salah satu hobi aku sejak aku jadi penganggur terhormat nie.
aku suke  snap pic gune bende alah nie.

tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Ahad, 3 April 2011

letih_

hai..!! 2 hari doh dop update blog nie. aku tau mesti ramai yang tunggu aku update aku punye blog nie. tapi aku tau korang malu nak follow aku sebab korang nie pemalu. tak pe2 aku akan menenpuhi pelbagai dugaan. entah pape aku nie tetibe jew cakap hal2 camnie. tak pew bukan slalu aku duk cakap tulis bende2 yang merepek gnie. lalalaaaa. ok berbalik pada tajuk aku tu letih. memang due hari nie aku letih sangat sebab kazen aku tu bertunang.    tapi aku bukan g tolong sangat pom. aku g kat umoh die tu sebab umoh die dekat ngan rumah nenek aku. so aku g pom aku g duduk kat rumeh nenek aku jew. aku kurang kamceng sikit ngan kazen aku tu. kesnye..... banyok sangat kesnye. tapi salah satunye angkare mulut.  entahlah aku malas nak panjangkan masalah nie. sebab banyok lagi masaloh aku yang perlu aku ambik berat lagi. kazen aku tu bertunang  kelmarin.  so aku mule sibok sejak kelmarin la sebab pok sdare aku tue yang masok nasi tomato lagi u. i memang suke tau. pastu makan plop dengan ayam goreng berempah. pergh memang besh r. pulop tu sambil makan sambil sembng-sembang ngan kazen-kazen yang lain. mase hari khamis tu kiteorang tangkap burung antu. boleh dikatekan besor jgop la. lepas tangkap burung antu tu aku tolong kazen-kazen lelaki aku tu cari cicok tuk bagi burung antu tu makan. memang besh la. kazen aku tu bertunang lepas jumaat dalam pkol 3 lebeh. tapi aku tak snap pom pic kazen aku tu tapi aku snap gambar aku sendiri. aku n nset memang  tak dapat dipisahkan bukan sebab aku nak mesej tapi aku nak snap pic aku la. dalam nset aku tu penoh ngan gambo aku jew. memang dosh enset aku kan. lalalaaa. memori  enset memang penoh ngan gmbo aku jew tu dop masuk lagi dalam netbook aku nie. dalam kamera family pom 45% adalah gambo aku. dulu aku memang dop suke ambik gambo. yer la dulu pakai nset 3310 mane ade kamera. kalau ambik gambo gune nset 3310 kan mesti time nie aku ade kat tanjung rambutan doh. heheee. sebab hobi aku nie la aku dapat 1 gelaran dari mok sdare2 aku tu. mesti korang nok tau kn..??????
aku dapat gelaran miss per..... tau dop miss per tu nape???? PERASAN. pergh malu aku.
ok mulai hari nie panggil aku miss PER ok..
tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

Rabu, 30 Mac 2011

oh hai_

ok hari nie aku nok smbung blik hal ak citer  semalam yang dop abih tu ok. aku tau memang sorang pom tak boh dengor cerite aku tapi aku wak lolok  konon2 beribu-ribe orang nk dengor   bace cerite aku nie. bukan sokmo aku perasan. lalalaaaa. ok2 berbalik kepda cerite smalam ok..??? aku pom blik la ke rumah dengan perasaan yang campor2. mase aku sampai kat umoh puan ma sambut aku kat muke pintu dengan segelas air. teeeek aku tipu jew dengan segelas air ow tapi puan ma memang duk tunggu aku la. then aku pom tunjuk result tu ke puan  ma  n puan ma ckap gnie
  "tak pe la kakak kan dh usehe nak wak camne memang gnie jew result kakak"
   "ala ma kakak berusehe sangat2 doh nie tapi kakak kecewe la dengan usehe kakak p bleh result gnie jew"
aku pom g la nangis dlam bilik.. hukhukhukhuk...
dalam pukol 1.30 pm incik pa pom balik la. aku pom tunjuk la result aku tu dan korang tau ape yang incik pa kate..???
   "hmmm"
tu jew incik pa kate. kalau korang la ape reaksi korang seterusnye??? kalu aku la tapi bukan kalu doh tapi aku memang aku doh kene hadapi . aku pom nangis kat depan incik  pa selalu tanpe ade perasaan malu n segan. mcm lagu ana rafali tu "jgan segan2" gtu la aku. huahuahuahuahuahuahua. memang sedih r. tapi mse tu kakok ipo aku ade kat umoh then die yang tolong pujuk aku. aku dalam beberape jam jgok la xdop mood nk makan tapi akhirnye aku makn la jgop. dalam mase sminggu tu aku pom memang dop leh dengor langsung orang sebut pasal huruf S.P.M. mmang sentap r mse tu.
ok dalam beberape bulan tu aku pom dapat la tawaran tuk jadi student form 6 kat SMK. .  . . . . . . .  dalam taon 2009 n 2010. mule2 tu aku tak boh masuk gop form 6 sebab orang kate kite mesti banyok2 bace la, kene rajin la n mcm 2lagi yang boleh mematahkan semagt aku. kemudian aku  pom sahut la cabaran tuk menempuh form 6. akhirnye aku berjaye menamatkan exm last paper iaitu bm1 pada 15/12/2010 dengan jayenye. awal taon 2011 aku pom g la ambik result STPM yang bertarikh 21/2/2011. ok nok tau gop kew perjalanan semase aku nk g ambik result ow..??? dop yoh r sebab aku g ngan kete ngan bezfren aku tuk taon 2010 iaitu nadiya yang tomey(sebab bleh tumpang tomey la)  lalalaaaa.. aku sampai dalam pkol 10 n duk sekejap sambil sembng2 ngan cg2 result pom sampai la. aku pom buke la result STPM aku tu dengan berdebo2 then aku pom nangis sebab yang lain nye ok tapi ekonomi jew cendeng.. tp atas 3 subjek tu oke pointer aku pom akey la jgop. n aku samapai kat umoh incik pa n puan ma tersenyum dengan senang dengan result aku. teeeek dah habis. k
tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.

baru_

hai...!!!! kesian la kat aku nie bdop yang baru belajor. sape rase die tu orang yang sangat baik tolong la jadi folower aku. sape yang jadi folower ak memeng die tu sorng yang sangat cumel. untuk pengetahuan korang aku nie bukan la baru sangat n bukan la lame sangat. tapi boleh la dikatekan 45% dari blog nie aku tau. aku sekarang baru jew abih pekser STPM(walaupun dah dapat result p still nak ngaku mude)lallalaaaa. kirenye sekarang umor aku dh 19 20 taon dah sekarang.sekarang aku dop tunggu keputusan untk diterime di u mane. baru niekn bdop2 2010 ambik result pekser aku pom teringat la time aku dulu time ambik result pekser. yang aku ingat la beberape bulan sebelom ambok result tu incik pa janji ngan aku kalau aku lulus dengan cemerlang atau pom dapat kredit dengan banyk incik pa akan berikan ape2 saje yang au nok. n hari yang ditunggu-tunggu telah tibe. pagi hari ambik reslt tu akudh ready ngan bju kurung malaysia n kain yang agak seksi sekse tuberjalanlah aku ke sekolah menengah kebangsaan.................................... dengan bezfren aku tuk taon 2008. nok wak gane tiap2 taon mesti tukor sokmo bezfrenz. hahahahaaaa.lepas tu kami berjalan dengan ayunye disepanjng jalan yang aku agak2 dalam 2,3 km gak la. lepas peluh dingin membasahi kami akhirnye kami sampai ke sekolah yang aku sangat sayangi itu. wau ayat aku cayaa la. ok2 sambung balik. mase kami sampai tu reslut dh keluar. memang debo giler r mse tu. then aku pom g la kat tempat tu yang dinamakan dewan terbuk. aku dengan perasaan yang sangt takut tu terus jew g kat brisan kelas aku then bile samai jew giliran aku mmg takut sangat la. lau yang takdop pengalaman tu sile bertanye kepada yang berpengalaman ok. sambung balik bile aku ambik n aku buke result aku tu aku pom memng ketor+skit perot+nak mutoh so faham2 jew la. aku pom tengok la result aku dengan tangan yang bergetor2 dan akhirnye memang aku lulus semua malah result add math aku pom sangat mememuaskan tp bilngan kredt tuk matepljaran aku hanyelah............ biar la rahsie. lallaaaaaa. jangan maroh. okey aku nok sambung tulis esop plop r sebab ngatok dh eah(padahal tipu jew aku nk g bce novel stertvandeta plop) bubye.. ^_^
tenz coz sudi bace sampe abiz. ngeh3.